Først og fremmest er Reformertræning en meget effektiv funktionel trænings form. som toner og træner hele kroppen. Både under og efter træning vil
du mærke, at du får brugt nogle andre muskler, end du er vant til.  
Ved Reformertræning laves alle øvelserne på én og samme maskine – Reformeren. Det er en maskine udstyret med en vogn, som bevæger sig frem og tilbage. Du er placeret på vognen liggende, siddende eller stående. I den ene ende af vognen sidder der 2 stropper, som du kan holde i med hænder eller fødder, og derved kan du flytte vognen og din egen vægt. I den anden ende af vognen sidder der 5 fjedre af varierende styrke, som sættes fast i vognen for at give modstand.

Alt efter hvilken øvelse og hvilken træning stilstand du er i, justeres fjedrene let, så det passer til dit niveau, så du kan udføre øvelsen korrekt, og så du udfordres. Alt efter træning stilstand og hensyntagen til evt. skavanker kan din udgangsstilling til den enkelte øvelse justeres, så den passer præcist til dig og dine behov.
Reformertræning er sjovt og udfordrende og kan varieres i det uendelige. Du bliver udfordret på din styrke, udholdenhed, koordination og balance.

– Efter 1 gang mærker du en forskel

– Efter 10 gange kan du se en forskel

– Efter 30 gange har du fået en ny krop